CONTI+ lino PRIMUS wastafelkraan

Merken 26 mei 2023 CitroenAir NL

De proportionele ventieltechnologie van de elektronisch gestuurde CONTI+ lino PRIMUS thermostaten maakt een gescheiden spoeling van de koud-, gemengd- en warmwaterleiding mogelijk. Naast een sanitaire spoeling met gemengd water en een thermische desinfectie met warm water kan dus ook de koudwaterleiding apart worden gespoeld. Dit is niet mogelijk met conventionele wastafelkranen. Daardoor kan deze door CONTI+ ontwikkelde technologie microbiologische besmetting van het drinkwater vrijwel volledig uitsluiten. De technologie werd eerst geïntroduceerd voor de CONPRIMUS douchepanelen en kan nu – na intensief ontwikkelingswerk – ook voor wastafelkranen worden gebruikt. Zo zet CONTI+ lino PRIMUS een hygiënestandaard zonder weerga.

TECHNISCHE DETAILS

Netwerking, blootgesteld ontwerp: plug-in voeding 230 V/12 V
Bedrijfsdruk: 0,3 – 10 bar
Stroomsnelheid (ongeveer): 3,8 l/min (3 bar)
Waterinlaattemperatuur (max.): 80 °C
Temperatuurgrens (max.): 42 °C
Drukslangen: 350 mm
Aansluitingen hoekkleppen: G 3/8″
Strainers: 0,5 mm maaswijdteWateroplostijd: vooraf ingesteld op 1 s (kan worden aangepast tot 0 – 12 s met functietoets)
“Continue aan”-functie en sanitaire spoeltijd: vooraf ingesteld op 2 min (kan worden aangepast tot 0..5 – 20 min met functietoets)
Elektronische antikalkbeveiliging: als de koudwaterleiding uitvalt, wordt de watertoevoer gestopt als de temperatuur 48 °C bereikt (fabrieksinstelling) – instelbaar via Service APP en CNX; maximale watertemperatuur in acht nemen
“Tijdelijk uit” functie: vast ingesteld op 2 minNormen: DIN EN 200, geluidsklasse I, P-IX 9575 / IA; CE

ELEKTRONISCHE ANTIKALKBESCHERMING

De CONTI+ lino PRIMUS wordt geleverd met geïntegreerde elektronische anti-kalk bescherming. Afhankelijk van de warm- en koudwatertoevoertemperatuur wordt de watertoevoertemperatuur ingesteld in een bereik onder 42 °C. Als de watertoevoertemperatuur stijgt, bijvoorbeeld bij onvoldoende toevoer van koud water, wordt de watertoevoer elektronisch gestopt. Zodra het systeem is afgekoeld tot onder 42 °C, kan er weer water worden afgenomen.
De CONTI+ lino PRIMUS  zorgt hierdoor voor extra veiligheid bij de wastafel.

De CONTI+ lino PRIMUS kraan’s geheel unieke hygiëne functie voor gescheiden spoelen van de koud, warm en gemengd water leidingen kan worden geactiveerd met de CONTI+ CNX water management systeem of de CONTI+ Service APP. Naast een sanitaire spoeling en thermische desinfectie (warm water) kan dus ook een aparte spoeling van de koudwaterleiding worden uitgevoerd.

Daardoor kan deze CONTI+ technologie microbiologische besmetting van het drinkwater vrijwel volledig uitsluiten.

Collecties

Merk informatie

Over CONTI+

Conti+ is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige sanitaire producten en systemen. Het bedrijf werd... Meer lezen »