De juiste zeepdispenser met de juiste zeep

CitroenAir — CitroenAir Campus

De juiste zeepdispenser met de juiste zeep

Een onmisbaar item in uw sanitaire ruimte is een zeepdispenser. De bezoekers van uw toiletruimte willen natuurlijk na een toiletbezoek hun handen zorgvuldig kunnen wassen.

U kunt er dan voor kiezen om een eenvoudig plastic flesje met een pompje op de wastafel te zetten. De kans is dan aanwezig dat op het moment dat de bezoeker de zeep wil pakken deze bijna leeg is en daardoor onder de handen vandaan schiet. Waarschijnlijk slingert dit pompje dan ook al snel rond. Daarnaast is het gebruik van plastic pompjes totaal niet milieuvriendelijk.

Het beste kunt u kiezen voor een zeepdispenser. Verschillende zeepdispensers voor verschillende toepassingen. Op onze website hebben wij zo’n 25 pagina’s gevuld met prachtige zeepdispensers. In deze blog geven wij u meer informatie over de verschillen in de zepen en de hiervoor benodigde dispensers.

Soorten zeep

Er zijn zeepdispensers voor gewone handzeep, voor foamzeep, desinfecterende zeep en voor garagezeep. Gewone handzeep is de vloeibare crémezeep. Een dispenser voor gewone handzeep is gemakkelijk na te vullen doordat deze zeep vaak iets dikker is. De zeep is daardoor wel iets minder makkelijk af te spoelen van de handen waardoor er meer water nodig is.

Foamzeep is een zeer geconcentreerde zeep dat in uw hand tot zo’n 15 keer meer uitzet. Hierdoor verbruikt u veel minder zeep. Ook is foamzeep makkelijker weg te spoelen dan de gewone zeep. Foamzeep is een dunnere substantie dit vindt niet iedereen altijd even fijn in gebruik. Garagezeep is een krachtige vaak wat dikkere handzeep voor de industrie. Hiermee worden oliën, vetten, teer, bitumen, inkten etc. moeiteloos verwijderd. Doordat de garagezeep dikker en ook vaak korrelig kan zijn is dit niet geschikt voor de gewone zeepdispenser.

Verschillende uitvoeringen zeepdispensers

Zeepdispensers zijn verkrijgbaar in verschillende gradaties RVS, in kunststof en in aluminium. Verder zijn er ook zeepdispensers die gecoat kunnen worden in de door u gewenste RAL-Kleur. De meest verkochte zeepdispenser is de gewone zeepdispenser die aan de wand wordt gemonteerd. Voordeel is dat iedereen weet hoe de traditionele zeepdispenser moet worden gebruikt.

Inbouw zeepdispensers

De zeepdispenser voor montage in werkblad wordt netjes in het werkblad gemonteerd. Deze dispenser is zeer gebruiksvriendelijk, makkelijk in gebruik en ook nog eens heel mooi om te zien.

Zeepdispensers die in een blad gemonteerd zijn kunnen vaak vanaf de bovenkant worden nagevuld. U draait de zeeppomp los en het reservoir dat in het werkblad zit verwerkt kan dan makkelijk worden bijgevuld. Ook kunnen een aantal zeepdispensers worden bijgevuld door aan de onderkant het reservoir los te draaien.

Een ruimtebesparende oplossing is een  zeepdispenser in de wand. In combinatie met een bijpassende kraan geeft dit een zeer strak design.

Ook bieden wij zeepdispensers aan voor bevestiging aan een paneel. Deze dispenser wordt door de muur heen gemonteerd. Bij het monteren van deze dispenser moet er goed gelet worden op de afmetingen, de ruimte tussen de pomp en de zeepcan mag namelijk niet te groot zijn. Hoe groter deze afstand namelijk is, hoe langer het duurt voordat de zeep uit de dispenser komt.

Een zeepdispenser kan ook worden gemonteerd in een kast of bijvoorbeeld achter een spiegel. Bij een zeepdispenser voor in de kast moet de deur makkelijk open kunnen om de zeepdispenser na te vullen. Vaak zijn dit normale zeepdispensers zonder de behuizing. Dit is een ruimtebesparende oplossing, zeer strak doordat er geen zeepdispenser in het zicht is. De zeepdispenser in een kast kan eenvoudig worden bijgevuld door de kast te openen en het reservoir bij te vullen. De zeepdispenser achter een spiegel kan naar beneden worden geschoven door middel van een kliksysteem, bijgevuld en terug geplaatst.

Bij het monteren van een sensor dispenser achter de spiegel moet er goed op de ruimte worden gelet. Als de dispenser te dicht staat afgesteld kan het voorkomen dat door de weerkaatsing met de spiegel de dispenser zeep blijft geven.  

Touchless dispensers

Hygiënische zeepdispensers zijn de handsfree dispensers met ingebouwde sensor. Er zijn dispensers verkrijgbaar die op batterijen werken en dispensers die op een adapter zijn aangesloten. Doordat de dosering is in te stellen wordt de juiste hoeveelheid zeep gegeven. Dit is een zeer hygiënische oplossing doordat de dispenser niet met de handen wordt aangeraakt.

Bij het monteren van een sensor dispenser achter de spiegel moet er goed op de ruimte worden gelet. Als de dispenser te dicht staat afgesteld kan het voorkomen dat door de weerkaatsing met de spiegel de dispenser zeep blijft geven.  

Gesloten systeem

Er zijn vrij-navulbare zeepdispensers te verkrijgen en zeepdispensers met een gesloten systeem. Een gesloten systeem zijn bijvoorbeeld de pouches, flessen met een doordruksysteem en cartridges.

Een zeepdispenser met een gesloten systeem wordt altijd gebruikt als er contact is met patiënten, zoals bijvoorbeeld in ziekenhuizen, bij de tandarts en in andere zorginstellingen. Het voordeel van een gesloten systeem is dat de zeep niet besmet kan raken en niet uitdroogt.

Verder is het goed om te bedenken in welke ruimte de zeepdispenser wordt geplaatst. Wordt de dispenser veel gebruikt, welk materiaal is hiervoor geschikt, welke navulling past het beste en welke uitstraling willen wij? Een zeepdispenser voor een hotelkamer is natuurlijk anders dan een zeepdispenser voor in het toilet van een school. Wilt u hierover graag een passend advies? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0318592930, ook kunt u een appje sturen naar dit nummer. CitroenAir is ook te bereiken via de chatfunctie op onze website.

Gerelateerde artikelen

CitroenAir voor totaaloplossingen in hygiëne

Als projectinrichter stellen we in overleg met u en/of uw installateur en architect een compleet plan op. Daarbij vormen uw wensen ten aanzien van functionaliteit en design het uitgangspunt.

Dankzij ons uitgebreide assortiment, kunnen we altijd eenheid in uitstraling realiseren. Ervaren monteurs dragen zorg voor de vakkundige montage. Wilt u gebruik maken van de expertise van een van onze medewerkers? Neem dan contact op met onze Klantenservice.
Telefonisch te bereiken via +31 (0)318 59 29 30 (alle werkdagen van 8:30 – 17:00 uur)

Wij gaan graag met u in overleg en pakken het project volledig voor u op, van concept tot realisatie. We doen dit uiteraard in heel Nederland, maar ook in België en (in overleg) Duitsland.

Service!

Advies, snelle levering.

Jan
26 Jul 2021

10 / 10
Betalen op factuur