Facilitaire trends en innovaties voor 2014

CitroenAir — Beurzen

Trends op gebied facilitair
Het is opmerkelijk hoeveel verschuivingen er gaande zijn op het gebied van facilitair.  In 2013 hebben we een aantal trends kunnen bespeuren op dit gebied, maar voor 2014 lijkt er een complete metamorfose aan te komen. Met de start van dit nieuwe jaar, leek het me goed om het een en ander op een rijtje te zetten.
Ten eerste is de verwachting dat FM dit jaar gaat virtualiseren. Denk hierbij aan ondersteunende apps, of the internet of things. Met het laatste wordt bedoeld dat apparaten (bijvoorbeeld een koelkast) worden gekoppeld aan internet. Op deze manier worden de gebouwen en de werkplekken zogezegd intelligenter. Door hierop in te spelen kan de productiviteit van werknemers flink worden verhoogd.
Een tweede trend is het doorzetten van flexibilisering. De focus komt meer te liggen op flexibele samenwerkingsplatforms (veelal digitaal), waarin mensen binnen en buiten de organisatie eenvoudig informatie kunnen delen en uitwisselen.
Daarnaast wordt Het Nieuwe Werken dit jaar gemeengoed. Waar er in 2013 een voorzichtige toename was te bespeuren, wordt het dit jaar bijna vanzelfsprekend dat er in ieder bedrijf iets mee wordt gedaan.
Als laatste zullen de technologische ontwikkelingen en de digitalisering in 2014 ook op het gebied van FM hun invloed achterlaten. Deuren openen met de smartphone en tablets die volledig integreren in het arbeidsproces.

Vakbeurs Facilitair
Om meer te weten te komen over de trends en ontwikkelingen op dit gebied, is het raadzaam om een bezoek te brengen aan de vakbeurs Facilitair.
Facilitair betekent letterlijk ondersteunend. Facility management is dus iets waar elk bedrijf mee te maken krijgt. Van het zorgen voor een schone werkplek en werkende koffieautomaten tot en met een complete bedrijfscatering. Voor degenen die hier zorg voor dragen, is het raadzaam om de nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van facilitair goed in de peiling te houden. Een goede gelegenheid wordt hiervoor geboden op de vakbeurs Facilitair.  Deze beurs vindt plaats van 15 tot en met 17 januari in de Brabanthallen en is op dit vakgebied de grootste beurs ter wereld. Het is een evenement dat zeker in 2014 niet gemist mag worden, onder andere omdat deze editie in het teken staat van duurzaamheid. Ook de vele shows, presentaties en bijeenkomsten zijn een reden te meer om een kijkje te nemen in de Brabanthallen.

Innovaties op de vakbeurs
Op de vakbeurs zullen ook schitterende innovaties worden vertoond. Er zijn zo’n 400 standhouders, dus zullen er ook allerlei nieuwe producten worden vertoond. Een voorbeeld hiervan is de PlastiQline TwinFlow. Deze nieuwe hands-indroger heeft een HEPA filter en een mogelijkheid om geurblokken in de droger te plaatsen. Ook de Airblade Tap zal daar aan het publiek getoond worden. Dit is een sensorkraan van Dyson, alleen dan met de revolutionaire droogtechniek in één apparaat. Handen wassen en drogen dus boven de wasbak; dat is pas innovatie. Een heel ander product is de TopBrewer. Dit is een kraan, waar naar keuze ook koffie uitkomt. Schitterend product.
Ook de Zorg@lly is een product dat de moeite waard is. Dit is een smartphone voor schoonmakers, die volledig is ontworpen voor schoonmaaktaken. Het apparaat communiceert met NFC stickers, zodat er ook gelijk mobiele registratie kan plaatsvinden: welke ruimtes er zijn schoongemaakt en waar bijvoorbeeld bedden of schoonmaakkarren zich exact bevinden. Dit was een tipje van de sluier, maar ik denk dat het zeker de moeite waard is om eens een kijkje te nemen op de vakbeurs. Tot dan!

www.vakbeursfacilitair.nl

CitroenAir voor totaaloplossingen in hygiëne

Als projectinrichter stellen we in overleg met u en/of uw installateur en architect een compleet plan op. Daarbij vormen uw wensen ten aanzien van functionaliteit en design het uitgangspunt.

Dankzij ons uitgebreide assortiment, kunnen we altijd eenheid in uitstraling realiseren. Ervaren monteurs dragen zorg voor de vakkundige montage. Wilt u gebruik maken van de expertise van een van onze medewerkers? Neem dan contact op met onze Klantenservice.
Telefonisch te bereiken via +31 (0)318 59 29 30 (alle werkdagen van 8:30 – 17:00 uur)

Wij gaan graag met u in overleg en pakken het project volledig voor u op, van concept tot realisatie. We doen dit uiteraard in heel Nederland, maar ook in België en (in overleg) Duitsland.

Betalen op factuur