Goede handhygiëne op de werkvloer

CitroenAir — CitroenAir Campus

Goede handhygiëne is erg belangrijk is om verspreiding van infecties te voorkomen. Maar hoe reinig je je handen nu het beste? Handen wassen, het klinkt simpel want we doen het vaak. Maar hoe desinfecteer je je handen nu echt op de juiste manier?

Was je handen op de juiste manier

Was je handen onder de stromende kraan met waslotion. Wrijf de lotion over de hele hand, vergeet niet tussen de vingers en onder de nagels te wassen. Spoel de handen af en droog de handen met  behulp van een handendroger of een papieren handdoekje. Zorg ervoor dat de handen goed droog zijn. Vervolgens breng je handalcohol aan. Let er weer op dat je de hele hand, (dus ook tussen de vingers) inclusief de polsen inwrijft.

Handalcohol kan de huid uitdrogen en daarom is het aan te raden om de handen in te smeren met een verzorgende lotion.

Als u gevoelig bent voor zeep kunt u de Ecolab MANISOFT waslotion gebruiken. Dit is een waslotion zonder zeep, met een huidvriendelijke neutrale pH-waarde van 5.0.

De verschillende handendesinfectiemiddelen die wij aanbieden:

  • RAINBOW Ethades: Kan naast handendesinfectie ook gebruikt worden voor oppervlakte desinfectie (droogt streeploos op). Met deze desinfectiecan kunt u eenvoudig de navulbare alcoholdispenser of toiletseatcleaner navullen. Rainbow ethades is op basis van de zuiverste ethanol en is verpakt per 2 cannen van 5 liter.
  • ECOLAB Skinman Soft protect handendesinfectie: Een vloeibaar desinfectiemiddel met een volledige virucide werking. Een uitstekend product voor dagelijkse desinfectie alsook voor hoogrisicozones. Is verkrijgbaar in een fles van 500 ml. of 1000 ml. Deze flessen zijn in een aantal alcoholdispensers heel gemakkelijk te gebruiken. Ook zijn deze flessen verkrijgbaar met een doseerpomp en dus los te gebruiken. Handalcohol wordt iets sneller opgenomen dan alcoholgel.
  • ECOLAB Spirigel Complete alcoholgel: Als u de voorkeur heeft voor een iets dikkere substantie voor het desinfecteren dan kunt u kiezen voor de alcoholgel. Deze gel heeft ook een volledige virucide werking. Spirigel is verkrijgbaar in een fles van 500 ml. ook deze fles is verkrijgbaar met een doseerpomp.

Op al onze producten staat een RVG nummer, dit is het verplichte toelatingsnummer van de RIVM. Deze nummers kunt u ook op onze website vinden. Verder staat er op de desinfectiemiddelen een houdbaarheidsdatum.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een alcoholdispenser?

Op onze website staan verschillende alcoholdispensers.

Voor medisch gebruik worden de volgende eisen gesteld als het gaat om het gebruik van alcoholdispensers:

– alle vaste dispensers moeten zijn voorzien van (een lange of korte) elleboogbediening.

– ze moeten zo zijn geconstrueerd dat de inhoud niet kan worden besmet.

– er mogen geen systemen gebruikt worden met een navulbaar reservoir.

De verschillende alcoholdispensers in ons assortiment

Als u met patiënten werkt heeft u dus een alcoholdispenser met een gesloten systeem nodig. Bijvoorbeeld een alcoholdispenser die geschikt is voor pouches. Of u kunt kiezen voor de Dermados Ecolab dispenser. Een andere optie is de dispenser met de wegwerp pomp van INGO-MAN. Hier zit een weerhaaksysteem in, die in de fles wordt geduwd als deze leeg is en wordt verwijderd. De fles en de pomp kunnen dus na gebruik worden weggegooid.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een touchless dispenser. Het voordeel van de touchless dispenser is dat de dispenser niet hoeft worden aangeraakt. Waarvoor er geen zeepresten en andere bacteriën op de dispenser achter blijven. Verder zijn de touchless dispensers erg makkelijk in gebruik doordat u maar één hand hoeft te gebruiken. De touchless dispensers zijn vrij navulbaar of na te vullen met een standaard fles van 500 ml. of  1000 ml van Ecolab. Ook is het mogelijk te werken met pouches zodat het een gesloten systeem wordt. Verder zijn de meeste touchless dispensers geschikt voor wandmontage maar er is ook een tafelmodel verkrijgbaar.

Er zijn verschillende alcoholdispensers voor openbare ruimten (niet medisch) bij ons te verkrijgen.

Verder kunt u ook kiezen voor een alcoholdispenser met een tellerfunctie. De geïntegreerde telfunctie meet het aantal activeringen van de dispensers. Zo is het mogelijk om naleving van de aanbevelingen voor de handhygiëne vast te leggen.

Als u een inbouw alcoholdispenser nodig heeft bieden wij bijvoorbeeld de INGO-MAN SPS2 E E/25 voor kastinbouw aan.

Naast de alcoholdispensers bieden wij voor verschillende dispenser ook opvangschalen, zichtbaarheid frames, afsluitplaten, pompen en beugelsystemen aan.

Wilt u graag een passend advies? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0318-592 930, u kunt ook een appje sturen naar dit nummer. Ook zijn wij te bereiken via de chatfunctie op onze website of via e-mail.

 

CitroenAir voor totaaloplossingen in hygiëne

Als projectinrichter stellen we in overleg met u en/of uw installateur en architect een compleet plan op. Daarbij vormen uw wensen ten aanzien van functionaliteit en design het uitgangspunt.

Dankzij ons uitgebreide assortiment, kunnen we altijd eenheid in uitstraling realiseren. Ervaren monteurs dragen zorg voor de vakkundige montage. Wilt u gebruik maken van de expertise van een van onze medewerkers? Neem dan contact op met onze Klantenservice.
Telefonisch te bereiken via +31 (0)318 59 29 30 (alle werkdagen van 8:30 – 17:00 uur)

Wij gaan graag met u in overleg en pakken het project volledig voor u op, van concept tot realisatie. We doen dit uiteraard in heel Nederland, maar ook in België en (in overleg) Duitsland.

Service!

Advies, snelle levering.

Jan
26 Jul 2021

10 / 10
Betalen op factuur