Goede handhygiëne ‘Safe Lives: Clean Your Hands’

CitroenAir — Handhygiëne

Goede handhygiëne is belangrijk. Ieder jaar op 5 mei vraagt wereldgezondheidsorganisatie WHO dan ook aandacht voor het belang van goede handhygiëne in de zorg. Hierbij vragen zij of er zoveel mogelijk organisaties en bedrijven mee willen werken om dit belangrijke item wereldwijd kenbaar te maken.
De campagne richt zich op de verbetering van handhygiëne wereldwijd.

Het belang van goede handhygiëne

Onnodig krijgen ieder jaar mensen infectieziekten doordat ze hun handen niet goed kunnen wassen omdat ze niet over de juiste voorzieningen beschikken. Ook is er in de ontwikkelingslanden vaak onwetendheid bij de mensen over het belang van goede handhygiëne.

Dit jaar ligt de focus op de Internationale dag van handhygiëne op het voorkomen van bloedvergiftiging in de zorg.
Goede handdesinfectie is de meest effectieve maatregel om de verspreiding van infecties te voorkomen, waardoor het aantal zorgverwante infecties aanzienlijk wordt verminderd.

CitroenAir staat achter het intiatief van de wereldwijde patiëntenveiligheidscampagne ‘Save Lives: Clean Your Hands’

Het gemak van handen wassen met the untouchable van Ophardt

Met de ingo-man productfamilie zet Ophardt hygiene al vele jaren de maatstaf voor kwaliteit en duurzaamheid bij dispenser- en doseersystemen. Zo ook met the untouchable™ waarmee Ophardt in 2017 een innovatie prijs heeft gewonnen.

Hoe meer toestellen er nodig zijn om de handen schoon te maken, hoe groter het risico op kruisbesmetting. De handenvrije vloeistofafgifte van the untouchable werkt dit risico helemaal weg.
De geïntegreerde spoelfunctie voert automatisch 24 uur na de laatste activering stilstaand water af om de groei van legionellabacteriën tegen te houden.

The untouchable maakt gebruik van een elegante infrarood interface, die wordt bediend via een eenvoudig proces: boven selecteren, onder ontvangen. Door boven the untouchable™ te vegen, in eender welke richting, bladert de dispenser door de beschikbare vloeistoffen. Wanneer de gewenste vloeistof is geselecteerd, houdt u uw handen gewoon onder de kraan.

Design en kwaliteit in één

Het high-end, minimalistische ontwerp van the untouchable ™, is zowel aantrekkelijk als praktisch. Het robuuste roestvrijstalen 316 kraanlichaam is bestand tegen corrosie en elimineert de opbouw van bacteriën. De volledig aanraakvrije unit vermindert het waterverbruik tot 70% en profiteert van een automatische hygiënespoelfunctie om de opbouw van bacteriën in het systeem zelf te voorkomen.

De door een sensor gestuurde, multifunctionele kraan combineert water, zeep en handontsmetter in één compact systeem. Daarmee bespaart de untouchable™ ( ruimte voor essentiële medische of laboratoriumapparatuur. Tergelijkertijd biedt het de kans om een designbewuste werkruimte te creëren.
The untouchable is verkrijgbaar in twee varianten: wand- of oppervlakmontage.

  • Navullingen/fles: Navulbaar met een standaard Euro-fles van 500 en 1000 ml als er flessen met een brede hals worden gebruikt voor vloeibare zeep en ontsmettingsmiddel op alcoholbasis
  • Dosering: Zeep, aanpasbaar circa 1 ml – 2,5 ml ontsmettingsmiddel circa 0,8 tot circa 2 ml stroomtijd water 1 tot 180 seconden
  • Materiaal: Geborsteld roestvrij staal
  • Voeding: 230V-/12V-adapter
  • Wateraansluiting: Standaard waterleiding van circa 1 cm

Ophardt the untouchable

 

Bezoek een gerelateerde branche pagina van CitroenAir

Zorg  

CitroenAir voor totaaloplossingen in hygiëne

Als projectinrichter stellen we in overleg met u en/of uw installateur en architect een compleet plan op. Daarbij vormen uw wensen ten aanzien van functionaliteit en design het uitgangspunt.

Dankzij ons uitgebreide assortiment, kunnen we altijd eenheid in uitstraling realiseren. Ervaren monteurs dragen zorg voor de vakkundige montage. Wilt u gebruik maken van de expertise van een van onze medewerkers? Neem dan contact op met onze Klantenservice.
Telefonisch te bereiken via +31 (0)318 59 29 30 (alle werkdagen van 8:30 – 17:00 uur)

Wij gaan graag met u in overleg en pakken het project volledig voor u op, van concept tot realisatie. We doen dit uiteraard in heel Nederland, maar ook in België en (in overleg) Duitsland.

Een heel prettig bedrijf

Goed contact en bestellingen snel geleverd.

Martin
21 Sep 2021

9 / 10
Betalen op factuur