Goede handhygiëne in verpleeg- en zorginstellingen essentieel

CitroenAir — Hygiëne

Uit onderzoek is gebleken dat besmettelijke ziekten vooral via de handen worden overgebracht. Jaarlijks lopen naar schatting van het RIVM ruim 74.000 patiënten een zorginfectie op die ontstaat tijdens het verblijf of behandeling in een zorginstelling.

Het inperken van bacterieel besmettingsgevaar in de zorg is daarom essentieel. Goede handhygiëne wordt door de Wereldgezondheids-organisatie gezien als één van de belangrijkste interventies om transmissie van infecties te voorkomen.

Oplossingen voor goede handhygiëne

De verschillende studies laten zien dat verpleeghuis-personeel gemiddeld slechts één op de vijf keer de handen wast of desinfecteert op momenten waarop dat volgens de richtlijn zou moeten. Naast de richtlijnen zijn de juiste accessoires ook van belang voor een goede handhygiëne.

Ingo-man

Kwalitatief hoogwaardige producten vormen een belangrijke voorwaarde voor goede handhygiëne. Een aantal punten waarom de duurzame lijn van Ingo-man zeepdispensers geschikt is voor iedere verpleeg- en zorginstelling:

  • Gecombineerde houdersystemen voor handschoen- en ontsmettingsmiddeldispensers optimaliseren het arbeidsproces
  • Contactloze bediening vereenvoudigt de integratie in de dagelijkse behandeling
  • Opvallende signaalkleuren herinneren aan het ontsmetten van de handen

Ingo-man Diagram

 

Wilt u meer informatie, bezoek dan de Ingo-man pagina. In de rechterkolom kunt u de brochure (PDF, Engelstalig) downloaden.

CitroenAir

Vanuit ons specialisme denken we met onze klanten mee in een passend advies. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op, onze experts staan u graag te woord.

Bezoek een gerelateerde branche pagina van CitroenAir

Gezondheidszorg  

CitroenAir voor totaaloplossingen in hygiëne

Als projectinrichter stellen we in overleg met u en/of uw installateur en architect een compleet plan op. Daarbij vormen uw wensen ten aanzien van functionaliteit en design het uitgangspunt.

Dankzij ons diepe assortiment en een veelzijdigheid aan goede sanitair merken, kunnen we altijd eenheid in uitstraling realiseren. Ervaren monteurs dragen zorg voor de vakkundige montage. Wilt u gebruik maken van de expertise van een van onze accountmanagers? Maak dan eenvoudig een afspraak door te bellen naar +31 (0)318 59 29 30 op werkdagen (8:30 – 17:00 uur)

Wij gaan graag met u in overleg en pakken het project volledig voor u op, van concept tot realisatie. We doen dit uiteraard in heel Nederland, maar ook in België en (in overleg) Duitsland.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Inschrijven nieuwsbrief
Betalen op factuur