Internationale dag van de handhygiëne

CitroenAir — Handhygiëne

Internationale dag van de handhygiëne is sinds 2008 een initiatief van Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Inmiddels doen er ieder jaar op 5 mei al meer dan honderd landen mee aan deze dag, waarbij de focus ligt op het belang van goede handhygiëne in de zorg. Handen wassen is een effectief middel waardoor infectieziekten voorkomen kunnen worden.

In ontwikkelingslanden is er veelal een gebrek aan goede sanitaire voorzieningen. Daarom wordt op de Internationale van de dag handhygiëne aan deze landen extra aandacht geschonken. Met name in die landen ontstaan onnodig infectieziekten omdat ze hun handen niet goed kunnen wassen.

Wij beschikken vaak wel over die ‘luxe’ voorzieningen. Mits we er gebruik van maken, door onze handen goed te wassen, kunnen hierdoor ook bij ons infectieziekten voorkomen worden. Niet alleen in de zorg is dit van belang, maar bijvoorbeeld ook op scholen, kantoren, restaurants, musea en openbare ruimten.

Ieder jaar hebben 30 miljoen patiënten symptomen van bloedvergiftiging

Zorggerelateerde infecties komen vaak voor en vormen een risicofactor voor het ontwikkelen van bloedvergiftiging. Naar schatting hebben wereldwijd meer dan 30 miljoen patiënten ieder jaar symptomen van bloedvergiftiging. Dit is te voorkomen door goede handhygiëne, infectiepreventie en -bestrijding.

Zodoende roept WHO op om ieder jaar op 5 mei op internationale dag van de handhygiëne aandacht te schenken aan het goed wassen van handen. Met name in de gezondheidszorg zodat infectieziekten zoals bloedvergiftiging voorkomen kunnen worden.

Internationale dag van de handhygiëne 5 mei 2018 WHO CitroenAir

Aandacht voor infectiepreventie op de internationale dag van de handhygiëne

Aan te raden momenten om handen te wassen zijn bijvoorbeeld:

Voor:

 • lichamelijk onderzoek
 • het verbinden van een wond
 • het toedienen van medicijnen
 • het indoen van lenzen
 • het bereiden van een maaltijd

Na:

 • lichamelijk onderzoek
 • contact met lichaamsvochten
 • verpleegtechnische handelingen
 • het wassen van een patiënt
 • het gebruik van de toilet
 • hoesten, niezen en het snuiten van de neus
 • het bereiden van een maaltijd
 • het gebruik van de afvalbak

Internationale dag van de handhygiëne 5 mei WHO CitroenAir

Handhygiëne begint met de juiste producten

Om aan goede handhygiëne te kunnen voldoen zullen de juiste producten aanwezig moeten zijn. Dat is waar CitroenAir gespecialiseerd in is en wij ons steentje kunnen bijdragen aan goede en betere hygiëne in bijvoorbeeld de zorg. Doordat we over meer dan 13000 sanitaire accessoires van topmerken in ons assortiment beschikken kunnen we aan iedere branche de best passende hygiënische oplossing bieden.

Bij CitroenAir leveren we niet alleen sanitaire producten, we geven desgewenst advies op maat (op locatie is mogelijk). Ook voor een maatwerktraject, van concept tot realisatie, bent u bij ons aan het goede adres. Wij doen dit in heel Nederland en België en in overleg ook in Duitsland.

Wij hechten waarde aan goede hygiëne die wereldwijd voor iedereen mogelijk zou moeten zijn.

Meer informatie of vragen over onze producten en diensten? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onzspecialisten door op werkdagen (8.30 – 17.00 uur) te bellen naar +31(0)318-592930. Liever contact via de mail, bezoek dan de contactpagina.

 

Bron: Amphia (afbeelding)

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang iedere maand productinformatie, branchenieuws en acties. We sturen gemiddeld 1 nieuwsbrief per maand.

Inschrijven nieuwsbrief