Kosten besparen met een handdroger?

CitroenAir — Nieuws


Elk bedrijf heeft iets nodig om de handen te drogen na het wassen. Het kan zijn – in een klein bedrijf – dat er een handdoek hangt van de HEMA. Deze handdoek wordt elke week gewassen en op die manier is iedereen tevreden. In grotere bedrijven of instellingen is dit echter geen haalbare oplossing. De traditionele handdoek is daar allang verbannen en in plaats daarvan kennen we de papieren handdoeken. Vouwhanddoekjes of handdoekrollen: ze zorgen voor een snelle en hygiënische droging. Gevouwen handdoekjes zijn er in allerlei soorten, maten, kleuren en kwaliteiten: C-vouw, Z-vouw, interfold; 1-laags, 2-laags, 3-laags; ‘nieuw papier’, gereceycled papier; hoog-wit of grijs: voor ieder wat wils dus.

Alternatief
Het gebruik van papier kent veel voordelen, maar ook een aantal nadelen. Een logisch gevolg van het gebruiken van papier, is de vorming van afval. In een kantoorpand is dit nog te overzien, maar voor een drukbezochte locatie is dit een zwaarwegende factor. Beheerders van clubs en kroegen bijvoorbeeld, die houden helemaal niet van al dat papier. Om dit te ondervangen, werd er in veel gevallen gekozen voor een elektrische handdroger aan de muur. Geen afval, vandaalbestendig, onbeperkte capaciteit; probleem opgelost. Oh ja?
Het is zo jammer dat de droogtijd 40 seconden bedraagt en dat het verwarmingselement meer stroom verbruikt dan een magnetron op vol vermogen.

Het nieuwe handendrogen
Gelukkig bestaat er nu zoiets als ‘het-nieuwe-handendrogen’. De hands-indroger heeft de markt betreden. Wie heeft er nog nooit gebruik gemaakt van een Dyson Airblade? Of een TwinFlow? Met een droogtijd van 10-12 seconden, een laag stroomverbruik en een chique design, is dit een oplossing die werkt, die gezien mag worden. Een tegenwerping is dat de prijs zo hoog is: “Man, ik heb er 10 nodig, dat is toch niet te doen?”
Maar ga maar eens rekenen. Het verbruik van zo’n droger ligt rond de €40 per jaar. Gemiddelde levensduur een jaar of 5.  Zet dit maar eens naast de huidige kostenpost. Ik ben benieuwd…

CitroenAir voor totaaloplossingen in hygiëne

Als projectinrichter stellen we in overleg met u en/of uw installateur en architect een compleet plan op. Daarbij vormen uw wensen ten aanzien van functionaliteit en design het uitgangspunt.

Dankzij ons uitgebreide assortiment, kunnen we altijd eenheid in uitstraling realiseren. Ervaren monteurs dragen zorg voor de vakkundige montage. Wilt u gebruik maken van de expertise van een van onze medewerkers? Neem dan contact op met onze Klantenservice.
Telefonisch te bereiken via +31 (0)318 59 29 30 (alle werkdagen van 8:30 – 17:00 uur)

Wij gaan graag met u in overleg en pakken het project volledig voor u op, van concept tot realisatie. We doen dit uiteraard in heel Nederland, maar ook in België en (in overleg) Duitsland.

Service!

Advies, snelle levering.

Jan
26 Jul 2021

10 / 10
Betalen op factuur