Leerlingen in het onderwijs hebben recht op een schoon toilet

CitroenAir — Toilethygiëne

Uit een recent onderzoek van Kantar Public, in opdracht van Essity, is gebleken dat veel basisscholen en middelbare scholen niet voldoen aan goede hygiëne in de sanitaire ruimte. De sectororganisatie voor het primair onderwijs (PO-Raad) is bezorgd over de uitkomst van de resultaten die hieruit zijn voortgekomen.

Als experts in de sanitaire branche kunnen wij van CitroenAir die bezorgdheid van de PO-Raad goed voorstellen. In het belang van de gezondheid en leerprestaties hebben leerlingen recht op goede hygiënische voorzieningen.

Van vieze wc-brillen tot aan onvoldoende zeep

De leerlingen hebben onder andere klachten over:

  • Vieze wc-brillen (76%)
  • De stank op het toilet (85%)
  • Onvoldoende wc-papier of zeep om de handen mee te wassen

Dit zorgt ervoor dat veel leerlingen op school geen gebruik van het toilet maken, maar het ophouden totdat ze thuis zijn. Hierdoor letten ze tijdens de les minder goed op omdat ze met hun aandacht bij een hoognodig toiletbezoek zijn.

Infectiepreventie begint bij het goed wassen van de handen. Ieder jaar wordt er op 5 mei door Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wereldwijd aandacht gevraagd over het belang van goede handhygiëne in de zorg. Dat dit ook in het onderwijs van belang is moge duidelijk zijn.

Hygiëne leerlingen onderwijs vies toilet

Onhygiënische toiletten in het onderwijs zijn al jarenlang een probleem

De slechte hygiënische voorzieningen in het onderwijs zijn niet recentelijk aan de orde. Jarenlang is dit al een zorgwekkend probleem waarin er geen doeltreffende maatregelen getroffen worden om het op te lossen. Dit komt mede door het jaarlijkse tekort aan miljoenen in het onderwijs. Met het budget wat ze tot hun beschikking hebben moeten ze keuzes maken. Deze keuzes gaan vaak ten koste van goede hygiëne in de toiletruimte.

Het zou anno 2018 niet mogelijk moeten en mogen zijn dat leerlingen hun handen niet kunnen wassen omdat er onvoldoende zeep aanwezig is. Maar zorg ook dat er voldoende papieren handdoeken en toiletpapier op voorraad zijn. Om infecties te kunnen voorkomen dan wel de verspreiding daarvan is het uitermate belangrijk dat die zaken op orde zijn.

Hygiëne leerlingen onderwijs vies toilet

Een schone toiletruimte voor alle leerlingen

Als ervaren specialist in hygiëne vinden wij net als de PO-Raad dat dit probleem aandacht vereist en er een oplossing dient te komen. Het is in het belang van de gezondheid van de kinderen dat ze gebruik kunnen maken van goede hygiënische voorzieningen.

Ons team van specialisten in hygiënische producten hebben een jarenlange ervaring, zowel nationaal als internationaal, in het adviseren en realiseren van projecten en maatwerkoplossingen. Dit doen wij in verschillende branches om de hygiëne in de sanitaire ruimte te verbeteren.
CitroenAir beschikt over een breed assortiment sanitair producten in verschillende prijsklassen. Dit geeft de mogelijkheid om samen met onze klant tot een goed hygiënisch resultaat te komen.

Het is onze kracht om nauw en prettig samen te werken met onze opdrachtgever als gelijkwaardige partner. Voor meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen kunt u contact opnemen met één van onze specialisten via onze website.


Bron: Essity, Kantar Public

Bezoek een gerelateerde branche pagina van CitroenAir

Onderwijs  

CitroenAir voor totaaloplossingen in hygiëne

Als projectinrichter stellen we in overleg met u en/of uw installateur en architect een compleet plan op. Daarbij vormen uw wensen ten aanzien van functionaliteit en design het uitgangspunt.

Dankzij ons uitgebreide assortiment, kunnen we altijd eenheid in uitstraling realiseren. Ervaren monteurs dragen zorg voor de vakkundige montage. Wilt u gebruik maken van de expertise van een van onze medewerkers? Neem dan contact op met onze Klantenservice.
Telefonisch te bereiken via +31 (0)318 59 29 30 (alle werkdagen van 8:30 – 17:00 uur)

Wij gaan graag met u in overleg en pakken het project volledig voor u op, van concept tot realisatie. We doen dit uiteraard in heel Nederland, maar ook in België en (in overleg) Duitsland.

Service!

Advies, snelle levering.

Jan
26 Jul 2021

10 / 10
Betalen op factuur