OPHARDT hygiene ondersteunt de gezondheid van mensen

CitroenAir — Handhygiëne

Met de ingo-man productfamilie zet Ophardt hygiene al vele jaren de maatstaf voor kwaliteit en duurzaamheid bij dispenser- en doseersystemen. De tot in de details met uiterste aandacht verwerkte hoogwaardige materialen vormen de basis voor een dispenser met een lange levensduur. Dit maakt van de ingo-man classic een echte klassieker in het productprogramma van CitroenAir.

In 1962 werd OPHARDT hygiene opgericht door Hermann Ophardt. In 1967 vond Hermann in zijn garage het paradepaardje onder de dispensers uit, namelijk de ingo-man®.

De ingo-man® was de eerste betrouwbare dispenser voor zowel zeep als ontsmettingsmiddel. Bovendien was deze bestand tegen de extreme temperaturen in een autoclaaf. Het succes ervan was gebaseerd op drie belangrijke principes:

 • Efficiënte pomptechnologie
 • Eenvoudig te vervangen producthouders
 • Hygiënische bedieningshendel die het contactgebied tussen gebruiker en dispenser beperkte

‘Internationale dag van handhygiëne’

Bij OPHARDT hygiene hebben ze de ambitie om zorgverleners en overige eindgebruikers toegang te geven tot levensreddende hulpmiddelen voor het voorkomen van infecties.

Hun doelstelling om de gezondheid en het welzijn van mensen te ondersteunen via de juiste handhygiëne sluit dan ook perfect aan bij de internationale dag van de handhygiëne op 5 mei 2018 waarin er extra aandacht wordt gevraagd voor het belang van goed handen wassen met name in de zorg.

Internationale dag handhygiëne in de zorg 5 mei 2018 CitroenAir

Superieure hygiëne, dure medische herverwerking niet meer nodig

De DHP hygiënepomp voor eenmalig gebruik verlaagt de kosten en verbetert de hygiënestandaarden.

 • Deze unieke pomp beperkt de noodzaak tot medische herverwerking van roestvrijstalen pompen, maar zorgt er wel voor dat er aan de strikte hygiënestandaarden wordt voldaan via het zelfvernietigingsmechanisme van de pomp als er een fles wordt vervangen.
 • Als er een fles met zeep, ontsmettingsmiddel of lotion wordt vervangen, dan wordt de buis van de pomp afgescheiden van de pompkop en blijft in de houder.

Eenvoudige installatie en verwijdering:
Om een DHP te installeren, moet de verpakking van de pomp open worden gescheurd en gebruikt worden als een handschoen om de pomp in de dispenser te plaatsen. Vervolgens kan er gewoon een nieuwe fles in de dispenser geplaatst worden.  Als de fles leeg is, worden de fles en pomp eenvoudig samen verwijderd en gerecycled.

Ophardt hygiene pomp

Revolutie in de hygiënische sector door Ophardt hygiene

OPHARDT hygiene heeft nog een revolutie binnen de sector teweeggebracht. In 1973 werd de Euro-fles op de markt gebracht, een belangrijk kenmerk van de ingo-man® dispenser. De nieuwe standaard zorgde voor een revolutie binnen de sector door producenten van ontsmettingsmiddelen te stimuleren hun producten in dit standaardformaat te leveren. OPHARDT hygiene heeft dit ‘open-source’ flessysteem in nauwe samenwerking met klinisch experts ontwikkeld.

Voordelen van de Euro-fles:

 • De vrijheid om zelf te kiezen uit verschillende leveranciers van handverzorgingsproducten
 • Kostenbesparing als gevolg van onafhankelijkheid
 • Gegarandeerde levering tijdens een eventuele pandemie
 • De flexibiliteit om een pandemie met specifieke producten te bestrijden
 • De mogelijkheid om verschillende merken te gebruiken in hetzelfde ziekenhuis
 • Lage drempel voor productleveranciers

Advies op maat bij CitroenAir voor passende sanitair accessoires

Bij CitroenAir leveren we niet alleen sanitaire producten, we geven desgewenst advies op maat (op locatie is mogelijk). Ook voor een maatwerktraject, van concept tot realisatie, bent u bij ons aan het goede adres. Wij doen dit in heel Nederland en België en in overleg ook in Duitsland.

Meer informatie over de Ingo-man zeepdispensers of andere producten van OPHARDT hygiene neem dan vrijblijvend contact op met één van onze productspecialisten door op werkdagen (8.30 – 17.00 uur) te bellen naar +31(0)318-592930. Liever contact via de mail, bezoek dan de contactpagina.

Wij hechten waarde aan goede hygiëne die wereldwijd voor iedereen mogelijk zou moeten zijn.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang iedere maand productinformatie, branchenieuws en acties. We sturen gemiddeld 1 nieuwsbrief per maand.

Inschrijven nieuwsbrief