Ontdek de grootste voordelen van elektrische handdrogers!

Nieuws 18 juli 2023 CitroenAir NL

In een tijd waarin duurzaamheid en milieuvriendelijkheid centraal staan, zijn elektrische handdrogers een steeds populairdere keuze geworden in openbare en particuliere sanitaire ruimtes. Deze innovatieve apparaten bieden niet alleen het gemak van snel droge handen, maar ze brengen ook aanzienlijke voordelen op het gebied van energiebesparing en kostenreductie met zich mee.

Wat is een elektrische handdroger?

Een handdroger is een apparaat dat wordt gebruikt om natte handen snel en efficiënt te drogen met behulp van warme lucht. Ze zijn allemaal elektrisch aangedreven, omdat ze werken op basis van elektriciteit om de warme lucht te genereren die nodig is voor het drogen van handen. Handdrogers zijn een populaire vervanging voor traditionele papieren handdoeken vanwege hun duurzame en hygiënische voordelen.

Efficiënte energieconsumptie

Een van de meest opvallende voordelen van elektrische handdrogers is hun efficiënte energieconsumptie in vergelijking met traditionele papieren handdoekdispensers. Papieren handdoeken vereisen de productie van grondstoffen, transport en opslag, wat leidt tot een aanzienlijke ecologische voetafdruk. Elektrische handdrogers daarentegen werken op basis van elektriciteit en hebben geen voortdurende aanvulling van grondstoffen nodig. Moderne handdrogers zijn ontworpen om het energieverbruik tot een minimum te beperken, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor handdroogbehoeften.

Vermindering van afval en milieubelasting

Het gebruik van elektrische handdrogers helpt de afvalberg aanzienlijk te verminderen. Jaarlijks worden enorme hoeveelheden papieren handdoeken weggegooid, wat niet alleen het milieu belast maar ook hoge afvalverwijderingskosten met zich meebrengt. Elektrische handdrogers produceren daarentegen geen afval dat moet worden weggegooid, waardoor ze een milieuvriendelijk alternatief zijn.

Lagere onderhouds- en operationele kosten

Hoewel de initiële kosten van het installeren van elektrische handdrogers iets hoger kunnen zijn dan die van traditionele handdoekdispensers, bieden ze op de lange termijn aanzienlijke kostenbesparingen. Elektrische handdrogers hebben weinig bewegende onderdelen en vereisen minder onderhoud dan traditionele dispensers. Ook hoeven faciliteitenbeheerders zich geen zorgen te maken over het regelmatig aanvullen van papieren handdoeken, waardoor ze tijd en middelen besparen.

Gebruiksgemak en hygiëne

Elektrische handdrogers bieden een snel en hygiënisch alternatief voor handdoeken. Ze verminderen het risico op kruisbesmetting, aangezien gebruikers geen contact hoeven te maken met een dispenser of een gebruikte handdoek moeten weggooien. Moderne handdrogers zijn uitgerust met geavanceerde sensortechnologie, waardoor ze automatisch starten en stoppen zodra ze handen detecteren. Dit bevordert een betere handhygiëne in openbare ruimtes en kan bijdragen aan de verspreiding van ziekteverwekkers verminderen.

Geschiktheid voor diverse toepassingen

Elektrische handdrogers zijn geschikt voor diverse toepassingen en locaties, waaronder restaurants, kantoren, luchthavens, winkelcentra, scholen en ziekenhuizen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en ontwerpen, waardoor ze naadloos kunnen worden geïntegreerd in verschillende sanitaire omgevingen.

Energiebesparing en kostenreductie zijn slechts enkele van de vele voordelen die elektrische handdrogers bieden. Naast hun duurzaamheidsvoordelen en efficiëntie, dragen ze ook bij aan verbeterde hygiëne en verminderen ze de milieubelasting. Als een praktische en milieuvriendelijke keuze, bieden elektrische handdrogers een win-win oplossing voor zowel gebruikers als faciliteitenbeheerders. Door over te stappen op deze moderne handdroogtechnologie, kunnen we allemaal bijdragen aan een groenere en schonere toekomst.

Verschillende soorten elektrische handdrogers

Hands-in handdrogers

Met hun innovatieve ontwerp plaatsen gebruikers hun handen in een opening van de hands-in handdroger, waardoor ze volledig omhuld worden door warme lucht. Dit zorgt voor een snellere droogtijd en minimaliseert druppels op de vloer. Hands-in handdrogers zijn krachtiger en hygiënischer, vaak voorzien van HEPA-filters voor pure lucht. Vanwege hun efficiëntie en snelheid worden ze gezien als de ideale keuze voor moderne sanitaire voorzieningen.

Automatische handdroger

Automatische handdrogers zijn een geavanceerde en hygiënische oplossing voor het drogen van handen. Uitgerust met intelligente sensoren, activeren deze handdrogers zichzelf zodra ze handen detecteren, waardoor ze handsfree en gebruiksvriendelijk zijn. De warme lucht zorgt voor een snelle droogtijd en minimaliseert het risico op kruisbesmetting. Dankzij hun automatische werking zijn ze ideaal voor drukbezochte openbare ruimtes en dragen ze bij aan een schonere en veiligere omgeving.

Wash + Dry handdrogers

Wash+dry handdrogers zijn een innovatieve combinatie van een Dyson handdroger en een handenwaspunt. Deze alles-in-één oplossing maakt het mogelijk om handen te wassen en te drogen op één locatie. Gebruikers kunnen hun handen eerst wassen bij het geïntegreerde wastafelgedeelte en vervolgens hun handen in de drogergedeelte plaatsen. Met slimme sensortechnologie start de droger automatisch, waardoor een hygiënische en handige ervaring wordt geboden. Deze geavanceerde handdrogers zijn vooral geschikt voor ruimtes waar ruimtebesparing en optimale hygiëne cruciaal zijn, zoals in een kleine sanitaire ruimte of drukke openbare faciliteiten.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik deze producten vinden in de webshop van CitroenAir?

Hier kunt onze producten vinden in onze webshop.

Webshop merken

Kan CitroenAir de installatie van dit product uitvoeren?

Ja. Neem contact op met onze experts als u vragen hebt over installatieservices.

Contact

Hoe vraag ik een offerte aan?

Per telefoon

Een telefoontje naar een van onze verkoopmedewerkers is de eenvoudigste stap om uw offerte aan te vragen. Via het centrale telefoonnummer 0318- 59 29 30 staat ons verkoopteam tot uw beschikking. U krijgt een deskundige medewerker aan de lijn die graag met u meedenkt en garant staat voor de nodige technische ondersteuning.

Per e-mail

U kunt eenvoudig een offerte aanvragen door een e-mail te sturen naar quotes@citroenair.eu

Offerte aanvragen per -email

Collecties