De juiste RVS reinigers kiezen: Een gids voor bedrijven

Design 13 juni 2024 CitroenAir NL

Roestvrij staal (RVS) is een populair materiaal in sanitaire ruimtes dankzij zijn duurzaamheid, esthetische uitstraling, en weerstand tegen corrosie. Het vinden van de juiste reinigers voor RVS is essentieel om de oppervlakken in optimale conditie te houden, zowel in commerciële als residentiële omgevingen. In deze blog gaan we in op waarom RVS-reinigers belangrijk zijn, hoe je de beste kiest en geven we enkele productaanbevelingen uit ons assortiment bij CitroenAir.

Waarom zijn RVS reinigers belangrijk?

RVS-oppervlakken worden vaak blootgesteld aan vuil, vet, en vingerafdrukken, wat hun glans kan verminderen en zelfs schade kan veroorzaken als ze niet goed worden onderhouden. Het gebruik van speciale RVS-reinigers biedt verschillende voordelen:

 • Behouden van de glans: RVS-reinigers helpen bij het verwijderen van vlekken en vuil, waardoor de natuurlijke glans van het metaal behouden blijft.
 • Bescherming tegen krassen: Speciaal ontwikkelde formules voorkomen micro-krassen die kunnen ontstaan door het gebruik van ongeschikte reinigingsmiddelen.
 • Corrosieweerstand: Veel RVS-reinigers bevatten bestanddelen die de corrosieweerstand van het materiaal versterken, wat de levensduur van het product verlengt.

Waarop letten bij de keuze van een RVS reiniger?

Bij het kiezen van een RVS-reiniger zijn er enkele factoren waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je het beste product kiest voor jouw specifieke toepassing:

 • Veiligheid: Zorg ervoor dat de reiniger veilig is voor het type RVS dat je wilt reinigen en dat het geen agressieve chemicaliën bevat die het oppervlak kunnen beschadigen.
 • Gemak van gebruik: Kies een reiniger die eenvoudig in gebruik is, bij voorkeur zonder dat naspoelen nodig is. Dit bespaart tijd en moeite, vooral in drukke omgevingen.
 • Ecologische voetafdruk: Overweeg producten die milieuvriendelijk zijn en geen schadelijke stoffen bevatten. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gebruikers.

Productaanbevelingen van CitroenAir

Bij CitroenAir begrijpen we de unieke behoeften van de sanitaire sector. We bieden een breed scala aan RVS-reinigers die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Hier zijn enkele van onze topaanbevelingen:

KWC PROFESSIONAL ZWSPL0024 Onderhoudssetje

 • Beschrijving: Dit onderhoudssetje van KWC PROFESSIONAL is speciaal samengesteld voor het reinigen en onderhouden van RVS-oppervlakken. Het bevat een pompverstuiver Chromol, die effectief vuil en vlekken verwijdert, en twee schuursponsjes: een grove en een fijne. Deze combinatie zorgt ervoor dat u zowel hardnekkig vuil als lichte vervuiling eenvoudig kunt verwijderen.
 • Toepassing: Geschikt voor gebruik op RVS oppervlakken in keukens, badkamers, en andere sanitaire ruimten.
 • Voordelen: De set biedt een complete oplossing voor het reinigen en onderhouden van RVS-oppervlakken. De pompverstuiver zorgt voor een gemakkelijke en gelijkmatige applicatie van het reinigingsmiddel, terwijl de verschillende schuursponsjes zorgen voor een grondige reiniging zonder krassen te veroorzaken.
 • Inhoud: Pompverstuiver met Chromol, een grove schuurspons, en een fijne schuurspons.

SPECTRO A004068 RVS Olie 6×500 ml spray bottle

Beschrijving: De SPECTRO A004068 is een veelzijdige RVS-olie die niet alleen geschikt is voor RVS, maar ook voor kunststof en andere metalen. Deze gebruiksklare spray is ontworpen om grote en kleine oppervlakken effectief te reinigen en te onderhouden. Het product zorgt voor een mooie, langdurige glans en verlengt de levensduur van uw RVS-oppervlakken.

Gebruiksaanwijzing:

 • Grote oppervlakken: Spray de olie op het te behandelen oppervlak en verdeel het gelijkmatig met een schone, droge doek of poetspapier.
 • Kleine oppervlakken: Spray de olie op een schone, droge doek of poetspapier en breng het direct aan op het oppervlak.
 • Toepassing: Geschikt voor vaatwassers, ketels, ovens, machines, en andere RVS-oppervlakken. Ideaal voor zowel commerciële als residentiële toepassingen.

Technische Eigenschappen:

 • Kleur: Kleurloos
 • Geur: Ongeparfumeerd
 • pH waarde: Niet van toepassingInhoud: Verkrijgbaar in een handige sprayflacon van 500 ml, geleverd in een verpakking van 6 stuks.

KWC PROFESSIONAL ZWSPL0023 Reinigingsmiddel CHROMOL 500 ml

Beschrijving: Dit reinigingsmiddel van KWC PROFESSIONAL is speciaal ontwikkeld voor het onderhoud van RVS-oppervlakken. Het is ontworpen om vuil effectief te verwijderen en laat een beschermende film achter die bij regelmatig gebruik eenvoudige reiniging mogelijk maakt. Het product is zuur- en alkalivrij, wat betekent dat het veilig is voor het oppervlak en geen irriterende stoffen bevat.

Toepassing: Ideaal voor gebruik op diverse RVS-oppervlakken, zoals keukenapparatuur, badkamerinrichtingen en andere metalen oppervlakken in sanitaire ruimtes.

Voordelen: De pompverstuiver zorgt voor een gemakkelijke en gelijkmatige applicatie, en de niet-irriterende formule is zacht voor zowel het oppervlak als de gebruiker. Dit maakt het product geschikt voor dagelijks gebruik in drukke omgevingen.

Inhoud: Verkrijgbaar in een pompverstuiver van 500 ml.

Tips voor het reinigen van RVS

 1. Gebruik altijd een zachte doek of spons om krassen te voorkomen.
 2. Volg de korrelrichting van het RVS bij het schoonmaken om krassen te minimaliseren.
 3. Vermijd chloorhoudende schoonmaakmiddelen omdat deze kunnen reageren met het RVS en corrosie kunnen veroorzaken.
 4. Maak regelmatig schoon om ophoping van vuil en vlekken te voorkomen.

Waarom kiezen voor CitroenAir?

Bij CitroenAir zijn we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige reinigingsoplossingen voor de sanitaire sector. Onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan de eisen van professionele gebruikers, met een focus op kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. Door te kiezen voor CitroenAir, kiest u voor betrouwbare producten die bijdragen aan een schone en hygiënische omgeving.

Bezoek onze RVS-reinigers om ons volledige assortiment te bekijken en de perfecte reiniger voor uw behoeften te vinden.

Conclusie

Het kiezen van de juiste RVS-reiniger is cruciaal voor het onderhoud van sanitaire ruimtes. Door te investeren in hoogwaardige producten zoals die van CitroenAir, kunt u de levensduur van uw RVS-oppervlakken verlengen en zorgen voor een schone, aantrekkelijke omgeving. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of advies op maat.