Wat is poedercoating?

Nieuws 1 december 2023 CitroenAir NL

Sanitaire producten moeten niet alleen functioneel zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk en duurzaam. Een van de beste manieren om deze vereisten te combineren, is door gebruik te maken van poedercoating. Deze innovatieve techniek biedt niet alleen bescherming, maar ook veelzijdigheid in kleuren en afwerkingen, waardoor sanitaire installaties transformeren tot ware kunstwerken.

Wat is poedercoating precies?

Poedercoating is een coatingproces waarbij poederharsdeeltjes worden aangebracht op oppervlakken van sanitaire producten, zoals kranen, douches, wastafels en meer. Deze deeltjes fungeren als een beschermende laag tegen waterverzadiging, verkleuring en slijtage, terwijl ze tegelijkertijd de duurzaamheid van het product verhogen. Het interessante aan poedercoating is dat het geen oplosmiddelen of bindende chemicaliën bevat die schadelijk zijn voor het milieu, waardoor het een milieuvriendelijke optie is.

Voordelen van poedercoating voor Sanitaire producten

1. Bescherming

De poederharsdeeltjes vormen een stevige beschermende laag op sanitaire producten, waardoor ze bestand zijn tegen corrosie, roest en slijtage. Dit verlengt de levensduur van de producten aanzienlijk, zelfs in vochtige omgevingen zoals badkamers.

2. Esthetische waarde

Een van de opvallende voordelen van poedercoating is de veelzijdigheid in kleuren en afwerkingen. Merken zoals Wagner-Ewar, PROOX en Ophardt Hygiene bieden een breed scala aan kleuren en afwerkingsopties, waardoor sanitaire installaties niet alleen functioneel zijn, maar ook visueel aantrekkelijk. Van strakke, moderne ontwerpen tot opvallende, levendige kleuren – poedercoating maakt het mogelijk om een unieke esthetiek te creëren die past bij elke smaak en stijl.

3. Milieuvriendelijkheid

Doordat poedercoating geen schadelijke oplosmiddelen of chemicaliën bevat, draagt het bij aan een milieubewuste benadering. Het minimaliseert de impact op het milieu, wat essentieel is in een tijd waarin duurzaamheid een cruciale rol speelt in productieprocessen.

Met merken als Wagner-Ewar, PROOX en Ophardt Hygiene die deze techniek omarmen, wordt poedercoating steeds gebruikelijker in de wereld van sanitair design. Deze merken streven ernaar om functionaliteit en esthetiek te combineren door hoogwaardige sanitaire producten aan te bieden die duurzaam zijn en visueel aantrekkelijk.

Kortom, poedercoating voor sanitaire producten biedt een slimme oplossing voor wie op zoek is naar duurzaamheid, esthetiek en milieuvriendelijkheid in één. Het transformeert alledaagse sanitaire voorzieningen in opvallende kunstwerken die niet alleen functioneel zijn, maar ook een visueel statement maken in elke ruimte.