d line designs in frisse kleuren en afwerkingen

Merken 14 maart 2023 CitroenAir NL

Omdat er behoefte was aan meer esthetische opties voor onze duurzame ontwerpen, hebben we een lijn ontwikkeld met verschillende kleuren en afwerkingen voor onze architectonische producten en toiletaccessoires.

De meeste producten uit onze Knud Holscher, Arne Jacobsen en Qtoo collecties kunnen in deze afwerkingen worden uitgevoerd, maar in overeenstemming met ons streven naar duurzaamheid, gebeurt dit op maat.

PVD afwerkingen

Onze producten worden al lang gemaakt in hoogwaardige metalen (zie hieronder), maar nu hebben we de mogelijkheden op het gebied van esthetiek en hygiëne uitgebreid door te werken met fysische dampdepositie (PVD).

Deze innovatieve techniek creëert een uiterst hoogwaardige en duurzame afwerking op roestvrij staal. Hiermee kunnen wij nu onze deurhendels en sanitair maken in een geborstelde satijnen of gepolijste afwerking, in brons, koper, houtskool en messing. En dankzij het sterke hygiëneprofiel van PVD kunnen nu samenhangende badkamerontwerpen worden gerealiseerd met hendels van massief messing en sanitair van PVD-messing.

Het gebruik van PVD betekent ook dat onze ontwerpen een warmere uitstraling kunnen hebben. Onze ontwikkeling van de vier afwerkingen heeft geresulteerd in combinaties van materialen en kleuren zoals houtskool met gerookt eiken, terwijl het messing werd toegevoegd voor de low-fi glinstering die het biedt in donkere ruimtes in restaurants, hotels en particuliere woningen – een elegante look die past bij ons geloof in tijdloosheid boven trends.

De Qtoo collectie is verkrijgbaar in messing, koper en houtskool – alle drie met een gepolijste of gesatineerde afwerking.

Kleuren

Roestvrij staal (geborsteld mat of gepolijst)
Messing (Brass) (geborsteld mat of gepolijst)

PVD Houtskool (Charcoal)
PVD Koper (Copper)
PVD Messing (Brass)

Poedercoating RAL 9005 Zwart*

*Zacht mat, glansgraad 20-30%

Massieve metalen

Met onze massieve metalen verandert er niets – AISI 316 roestvrij staal en messing zijn al lang onze favoriete metalen, omdat ze nooit verouderen en aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen.

Deurkrukken en een selectie deurbeslag zoals duimdraaiers zijn verkrijgbaar in beide – gepolijst in messing en gepolijst of geborsteld satijn in roestvrij staal. Andere producten van de d-lijn in beslag, sanitair en barrièrevrije producten zijn verkrijgbaar in roestvrij staal in beide afwerkingen.

Wij hebben altijd met massief messing gewerkt, omdat dit na verloop van tijd slijt en patineert, waardoor een prachtig effect ontstaat. Maar het reageert niet goed op de zware schoonmaakmiddelen die vaak nodig zijn in badkamers, dus onze PVD lancering is bijzonder opwindend voor architecten die samenhangende sanitairdetails in dit materiaal willen specificeren (zie hierboven).

Collecties

d line Qtoo sensorkranen
Merk informatie

Over d line

d line is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn innovatieve sanitaire oplossingen van wereldklasse. Met een sterke focus... Meer lezen »