De magnetische douchehouder van HEWI heeft de German Innovation Award 2023 ontvangen

Nieuws 30 mei 2023 CitroenAir NL

De magnetische douchehouder van HEWI heeft de German Innovation Award 2023 ontvangen in de categorie Excellence in Business to Business – Building &; Elements!

De German Innovation Award wordt uitgereikt door de Rat für Formgebung – German Design Council en eert producten, oplossingen en diensten in alle sectoren die baanbrekend zijn voor nieuwe, innovatieve wegen en gebruikers toegevoegde waarde bieden.

In overeenstemming met het universele ontwerp maakt de magnetische douchehouder indruk met zijn vereenvoudigde bediening en intuïtieve bediening met één hand. Een concept dat de vakjury wist te overtuigen.

MAGNETISCHE DOUCHEHOUDER VAN HEWI

De nieuwe gepatenteerde magnetische douchehouder maakt indruk met zijn vereenvoudigde bediening in de zin van universeel design. Kenmerkend is de eenvoudige en gemakkelijke hoogteverstelling door de douchehouder te verschuiven dankzij de magnetische functie. Het heeft een intuïtieve eenhandsbediening, een continu draaibare kegelhouder en doet het zonder de anders wijdverbreide drukknoppen en draaiknoppen. De duurzame magnetische douchehouder kan daarom comfortabel worden gebruikt zonder inspanning en zelfs met motorische beperkingen. Hij is verkrijgbaar in roestvrij staal en chroom en met poedercoating in wit, zwart en grijs.

DE CONCURRENTIE DIE INNOVATIE ZICHTBAAR MAAKT

De Duitse Innovatieprijs wordt toegekend door de Duitse Raad voor Vormgeving. Hij bekroont sectoroverschrijdende producten, oplossingen en diensten die nieuwe, innovatieve wegen inslaan en oplossingen bieden die een meerwaarde bieden voor de gebruikers en het milieu benadrukken. Innovaties zijn mogelijk in alle sectoren – zowel in industriegiganten als in start-ups. Alle bedrijven krijgen dezelfde kansen – de prestaties worden zo zichtbaar voor een breed publiek.

De jury van de German Innovation Awards bestaat uit deskundigen uit de industrie, digitalisering, wetenschap en instellingen. De inzendingen worden beoordeeld aan de hand van drie criteria: Innovatieniveau, gebruikersvoordeel en economische efficiëntie. De innovatiestrategie moet rekening houden met aspecten als sociale, ecologische en economische duurzaamheid en het gebruik van energie en hulpbronnen.

RAT FÜR FORMGEBUNG

De Rat für Formgebung opereert sinds 1953 als ’s werelds toonaangevende centrum voor communicatie en kennisoverdracht op het gebied van design, merk en innovatie. Met internationale aanbiedingen, steun voor jonge ontwerpers en lidmaatschappen maakt het deel uit van de wereldwijde designgemeenschap en heeft het altijd bijgedragen aan het tot stand brengen van uitwisseling en netwerken wereldwijd. Via evenementen, congressen, wedstrijden, juryvergaderingen en deskundigenkringen brengt de German Design Council zijn leden en talrijke andere internationale deskundigen op het gebied van design en merken in een netwerk samen, bevordert het discours en geeft het belangrijke impulsen aan de wereldeconomie. Momenteel zijn meer dan 350 bedrijven lid;

In roestvrij staal, chroom en gepoedercoat in wit, zwart en grijs volgt de nieuwe gepatenteerde magnetische douchehouder het minimalistische, hoogwaardige en tijdloze design dat alle series van HEWI kenmerkt. Qua bediening is de nieuwe magnetische douchehouder aanzienlijk vereenvoudigd en in de zin van universeel design een optimaal product voor alle mensen. Kenmerkend zijn de eenvoudige en gemakkelijke hoogteverstelling door de douchehouder te verschuiven dankzij de magnetische functie, de intuïtieve bediening met één hand, de traploos draaibare kegelhouder en het ontbreken van de veelgebruikte drukknoppen en draaiknoppen. Dit betekent dat de douchehouder moeiteloos en zelfs met motorische beperkingen kan worden gebruikt.

Het concept van universeel design tastbaar maken – dit wordt getoond in de HEWI uitlegfilm met de intuïtieve magnetische douchehouder.
HEWI magnetische douchehouder en het universele design concept | Eenvoudig uitgelegd
HEWI Merkfoto
Merk informatie

Over HEWI

Innovatief door traditie: Al meer dan 90 jaar ontwikkelt HEWI producten die altijd gericht zijn op mensen en hun individuele... Meer lezen »