Wat is de levensduur van een ingo-man® touchless dispenser?

Merken 27 oktober 2022 CitroenAir NL

Touchless handdesinfectiedispensers worden steeds populairder dankzij hun vele voordelen. Nu steeds meer organisaties overschakelen op touchless dispensers, is de levensduur van de batterijen een prangende vraag. Hoeveel handdesinfecties kunnen er plaatsvinden voordat de batterijen vervangen moeten worden? Om daar achter te komen, namen we de toonaangevende desinfectiedispenser van het merk ingo-man® onder de loep.

Het is bekend dat handdesinfectie de belangrijkste maatregel is om infectieuze agentia effectief te bestrijden en mensen te beschermen tegen ziekten. De COVID-19 pandemie leidde tot een explosie van nieuwe hygiëne-infrastructuur. Voorbij zijn de dagen dat we alleen ontsmettingsmiddelen verwachtten aan te treffen als bezoekers of patiënten in zorginstellingen. Nu bieden veel, zo niet de meeste, openbare voorzieningen mogelijkheden om de handen te ontsmetten. Vooral opmerkelijk is de toename van het marktaandeel van handenwasmiddelautomaten.

Wat is de ideale energiebron voor een dispenser?

In tegenstelling tot handmatige hygiënedispensers hebben sensorgestuurde apparaten een stroombron nodig. Het is zeer ongebruikelijk om bedrade dispensers te vinden die op het elektriciteitsnet van een faciliteit kunnen worden aangesloten. dispensers met batterijvoeding zijn veel gebruikelijker, omdat ze een grotere flexibiliteit bieden om de dispensers te installeren en te verplaatsen waar ze nodig zijn.

Handdesinfectie is vooral belangrijk op de plaats van zorg voor patiënten. Een handenvrije dispenser die in een stopcontact moet worden gestoken is onhandiger om aan het bed van een patiënt te plaatsen. Omdat dispensers voor handdesinfecterende middelen ook vaker verplaatst moeten worden in drukbezochte toegangszones, zijn batterijen de beste keuze voor de meeste installaties. Het gemak van niet-gebonden touchless dispensers gaat gepaard met de noodzaak om batterijen te vervangen.

Hoeveel activeringen?

Hoe lang gaan batterijen in een dispenser voor handenvrije handdesinfecterende middelen mee? Zo vaak dat het een logistiek en budgettair probleem is of zo weinig dat het een klein ongemak blijkt te zijn? OPHARDT Hygiene, de bekroonde innovator in de sector, heeft uitgebreid onderzoek en ontwikkeling verricht om deze vraag met zekerheid te beantwoorden en ervoor te zorgen dat de batterijen langer meegaan. Met meer dan 50.000 activeringen tussen batterijvervangingen bieden de ingo-man® Euro dispensers een ongelooflijke efficiëntie en minimaliseren ze de hoeveelheid onderhoud die nodig is.

De factoren die de levensduur van de batterij van de dispenser bepalen

De exacte levensduur van de batterijen in een ontsmettingsdispenser wordt bepaald door verschillende factoren. De viscositeit van het vulmateriaal. Bijvoorbeeld, vloeibare handontsmettingsmiddelen zijn gemakkelijker te doseren dan viskeuze ontsmettingsgel of zelfs zeep. Minder viskeuze formules verlengen de levensduur van de batterij. Ook de tijd die verstreken is sinds de laatste vervanging van de batterij is een factor van invloed. Want hoe langer het is geleden sinds de laatste batterijwissel, hoe minder effectief de batterijen zijn. De keuze van het batterijtype speelt ook een rol bij de werking van handenvrije desinfecterende dispensers.

Touchless, vol voordeel

Ten slotte richten we onze aandacht op de voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van automatische dispensers. In een uitgebreide studie stelden wetenschappers van het RWTH University Hospital in Aken vast dat de invoering van contactloze dispensers voor handdesinfectie het hygiënegedrag van verplegend personeel en artsen verbeterde. Het ziekenhuispersoneel desinfecteerde hun handen meer dan 50 procent vaker op de ziekenzaal met de aanraakloze apparaten. [1] Een reden hiervoor is het grotere gebruiksgemak.

Automatisch bediende dispensersystemen verdienen de voorkeur, niet alleen vanwege de lagere kans op besmetting en overdracht, maar ook vanwege het grotere gebruiksgemak en de positieve invloed op de naleving.

Aanbeveling van KRINKO over handhygiëne in de gezondheidszorg.

De sensortechnologie verbetert echter niet alleen vanuit gedragsoogpunt. Omdat de dispenser een contactloos systeem is, verminderen ze zogenaamde smeerinfecties en de risico’s die deze infecties voor de gebruikers met zich meebrengen.

De Commissie voor ziekenhuishygiëne en infectiepreventie van het Robert Koch Instituut (KRINKO) pleit in haar aanbeveling voor handhygiëne in de gezondheidszorg zelfs voor het gebruik van handenvrije dispensersystemen:

“Automatisch bedienbare dispensersystemen moeten de voorkeur krijgen, niet alleen vanwege de lagere kans op besmetting en overdracht, maar ook vanwege het hogere gebruiksgemak en de positieve invloed op de naleving.” [2]

In het algemeen blijkt dat het gebruik van handenvrije dispensers voor handhygiëne de infectiepreventie verhoogt. De levensduur van de batterijen kan van ondergeschikt belang zijn door de keuze van het juiste dispensersysteem en andere factoren.

Bronnen voor het artikel “Hoe lang gaan batterijen mee in desinfectiedispensers met sensor?”:

[1] Scheithauer, S., Haefner, H., Koch, A., Lemmen, S. Increase of alcoholic hand disinfection performance due to new touchless dispensers. Abstracts of 21st ECCMID/27th.

[2] Commissie voor ziekenhuishygiëne en infectiepreventie van het Robert Koch-Instituut “Handhygiëne in de gezondheidszorg”. Bundesgesundheitsblatt-Gezondheidsonderzoek-Gezondheidsbescherming 9 (2016): 1189.

Collecties

Santral Plus
Merk informatie

Over Ophardt Hygiene

Ophardt Hygiene GmbH is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hygiëne-oplossingen voor de medische sector, de... Meer lezen »