CONTI+ CONPRIMUS - prijswinnend design

Merken 25 oktober 2022 CitroenAir NL

Het CONTI+ CONPRIMUS douchepaneel

Dankzij een even geniaal als eenvoudig concept bieden de nieuwe CONTI+ CONPRIMUS douchepanelen een volstrekt unieke hygiënestandaard: de elektronisch gestuurde thermostaat bevindt zich op dezelfde hoogte als de douchekop. Hierdoor wordt de kolom stilstaand water, die bij conventionele douchesystemen ontstaat, tot een absoluut minimum beperkt. Bovendien kunnen de warm-, koud- en mengwaterleidingen afzonderlijk worden doorgespoeld. Hierdoor kan de CONTI+ CONPRIMUS microbiologische besmetting van het douchewater bijna volledig uitsluiten.

De thermostaat op basis van proportionele ventieltechnologie biedt volumebesturing van het douchewater via servomotoren. Door bovendien de thermostaat precies op de hoogte van de douchekop te plaatsen, waardoor een zeer kleine staande waterkolom ontstaat, hebben we een extreem hoge en volledig nieuwe hygiënestandaard voor douchepanelen bereikt. CONTI+ CONPRIMUS is daarom een ideale douchetoepassing voor openbare, semi-openbare en commerciële omgevingen, omdat deze ruimtes moeten voldoen aan bijzonder hoge eisen van functionele veiligheid en bescherming tegen vandalisme, evenals hygiëne en onderhoud.

Naast de nieuwe functies is bijzondere aandacht besteed aan het ontwerp van de douchepanelen. Met een diepte van slechts 4 centimeter is het roestvrijstalen deksel van de CONTI+ CONPRIMUS veel slanker dan dat van vergelijkbare producten, waardoor het ideaal is voor alle soorten doucheruimten. Hij is ook zeer eenvoudig te onderhouden. Alle hydraulische en werkende onderdelen bevinden zich op het achterpaneel, achter een roestvrijstalen afdekking die gemakkelijk te verwijderen is.

De CONTI+ CONPRIMUS viel ook in de smaak bij de jury van de German Design Award, die de douchepanelen een Special Mention toekende in de categorie Excellent Product Design – Bad en Wellness voor de kwaliteit van de uitvoering. De beslissing van de jury luidde als volgt: “Het elektronisch gestuurde douchepaneel beschikt over een nieuw soort kraantechnologie. Dit interessante product met zijn elegante, gestroomlijnde, roestvrijstalen ontwerp kan in veel moderne doucheruimten worden toegepast.

 

Slimme functies voor gebruiksgemak en bedrijfszekerheid

Ook de andere functies van de CONTI+ CONPRIMUS maken indruk: de E-control elektronische regeleenheid met meerkleurige LED-temperatuurweergave maakt een soepele aanpassing van de temperatuur mogelijk en biedt een start/stop-functie. De temperatuurkeuze en douchebediening kunnen ergonomisch worden bediend met een push & turn-mechanisme, dat veel gebruikers uit de auto-industrie bekend zal voorkomen. Het rode, violette en blauwe LED-kleurenspectrum geeft het geselecteerde temperatuurbereik aan. Zodra de ingestelde waterlooptijd is afgelopen of de waterstroom actief wordt gestopt door op de E-control te drukken, wordt de ingestelde temperatuur gedurende een variabele tijd gehandhaafd. Daarna schakelt de thermostaat automatisch over op een eveneens instelbare basistemperatuur (in de fabriek ingesteld op 38 °C).

De CONTI+ CONPRIMUS douchepanelen zijn nu verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen met netvoeding: als meervoudige installatie met integratie in het CNX watermanagementsysteem (met alle logboekfuncties inbegrepen), als standalone oplossing die met de CONTI+ Service APP kan worden bediend, en als basisversie op instapniveau met functies die rechtstreeks op het douchepaneel kunnen worden geprogrammeerd met behulp van de piëzodrukknop.

 

Bekijk de brochure


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /usr/share/nginx/citroenair/nl/wp-content/themes/citroenair/views/pdf/card__pdf.php on line 13
Brochure

Conti CONPRIMUS DE

Collecties

Merk informatie

Over CONTI+

Conti+ is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige sanitaire producten en systemen. Het bedrijf werd... Meer lezen »