De toekomst van de sanitaire ruimte met KWC

Merken 3 november 2022 CitroenAir

Slimme urinoirspoeling met innovatieve ruimtesensor

Openbare toiletvoorzieningen zijn meestal geen concert van je favoriete band: Het ideale trio voor urinoirsystemen rockt met optimale zuiverheid, hygiëne en zonder onaangename geurtjes. Maar vaak is hier niet eens een goede solo te vinden. Voor dit zeer frequent gebruikte toepassingsgebied mogen alleen absoluut betrouwbare functionele componenten worden gebruikt.

De nieuwe F5 Smart Urinal Sensor is hiervoor bij uitstek geschikt en zorgt voor de individuele spoeling van meerdere urinoirs met behulp van centrale ruimtebewaking. De sensor wordt aan het plafond gemonteerd en registreert de aanwezigheid van de gebruiker in de ruimte uitsluitend op basis van fysieke parameters, d.w.z. zonder camerafunctie.

Zonder van buitenaf zichtbare inbouwdelen biedt de Smart Urinal Sensor absolute architectonische vrijheid bij de vormgeving van de ruimte en optimale beveiliging tegen beschadiging of manipulatie. Bovendien vermindert het spoelsysteem de installatietijd en de aankoopkosten, aangezien slechts één sensor nodig is voor maximaal 20 urinoirs.

De discrete kunststof behuizing, die verkrijgbaar is in wit of zwart, bevat een bedieningsmodule die ook meerdere gebruikers in de ruimte tegelijk kan detecteren. De sensor communiceert draadloos met de Smart Urinal Unit die achter het urinoir is geïntegreerd en activeert op die manier de spoeling. Deze unit bestaat uit de watergeleider incl. afsluiter en magneetventiel in combinatie met een besturingseenheid voor draadloze communicatie, naar keuze met voedingseenheid of batterijen.

Voor de inbedrijfstelling en aansturing van de Smart Urinal Sensor is een app beschikbaar, waarmee ook verdere functies kunnen worden geprogrammeerd, zoals kalendergebaseerde spoeltijden of de registratie van statistische gegevens. Bovendien kunnen ook systeemfuncties zoals de zogenaamde “gelijktijdigheidonderdrukking” van de spoelactiveringen worden gerealiseerd. Dit betekent dat wanneer meerdere urinoirs tegelijk worden gebruikt, de afzonderlijke spoelprocessen na elkaar worden gestart om telkens een schoon spoelresultaat te bereiken. Bovendien draagt het lagere watervolume in het leidingsysteem dat nodig is voor de seriespoeling bij tot een optimale drinkwaterhygiëne en tot kostenbesparingen bij het ontwerp van de leidingdimensionering.

 

Collecties

Merk informatie

Over KWC

KWC en Franke Water Systems worden één: KWC. Samen bieden we niet alleen oplossingen voor privéruimtes, zoals keukens en badkamers, maar ook voor openbare ruimtes. Ook in deze sector nemen de eisen voortdurend toe, maar wij hebben de antwoorden. Lees meer over het nieuwe KWC