SanTRAL® Plus wint Green Product Award

Merken 12 januari 2023 CitroenAir NL

Winnen krijgt groen licht. Het duurzame ontwerp van de SanTRAL® Plus-serie is beloond met een Green Product Award. Ophardt Hygiene heeft deze onderscheiding gekregen vanwege haar focus op de levensduur van producten en het ondersteunen van de circulaire economie. Deze duurzame roestvrijstalen sanitaire serie heeft een bewezen track-record van duurzaamheid. Ophardt Hygiene maakt ook volledig recycleerbare pompen die tot 100% post-consumer gerecycleerd plastic kunnen bevatten.

Green Product Award

Sinds 2013 eert de Green Product Award producten en diensten met duurzame en innovatieve ontwerpen. Alle projecten worden beoordeeld in 13 verschillende categorieën, van architectuur, tiny houses, kantoorproducten, verpakkingen tot consumentengoederen en nog veel meer.

Dit jaar werden 1500 projecten uit 52 landen ingediend voor evaluatie door de Green Product Awards. De stappen om de winnaars te bepalen waren voorselectie, nominatie en winnaar. De jury bestond uit internationale deskundigen die de inzendingen met hun knowhow beoordeelden en zo de winnaars bepaalden.

Meer duurzaamheid in sanitaire ruimtes – met OPHARDT en SanTRAL® Plus

Bij OPHARDT Hygiene geloven ze dat de economie verbonden en afhankelijk is van ons milieu – en dat een gezonde toekomst vereist dat we onze economie hervormen om ons milieu te beschermen en te ondersteunen.

Deze benadering heeft OPHARDT Hygiene ertoe aangezet om haar beproefde SanTRAL® Classic serie opnieuw te lanceren met nieuwe, groene elementen.

Zowel de markt als deskundigen hebben OpHARDT Hygiene gelijk gegeven. Niet alleen is SanTRAL® Plus DE meest succesvolle productlancering in de geschiedenis van OPHARDT Hygiene, maar ze krijgen ook erkenning van organisaties als de Green Product Award. Dit komt deels doordat ze de binnenste onderdelen van de dispensers hebben ontworpen met post-consumer gerecycled (PCR) plastic. Deze grondstof wordt verkregen uit gemeentelijke recyclingprogramma’s (gele bakken in Duitsland, blauwe bakken in Noord-Amerika). De X10-pompen die in de dispenser worden gebruikt, kunnen ook van PCR-kunststof worden gemaakt.

De behuizing van de dispensers is gemaakt van roestvrij staal, dat tot 80% uit gerecycled materiaal bestaat. Deze metalen behuizing geeft de dispenser een extreem lange levensduur en maakt hem bestand tegen de meest veeleisende openbare ruimtes.

De dispensers zijn ontworpen als een open systeem. Dit betekent dat alle dispensers – of het nu gaat om zeep-, papieren handdoeken – of toiletpapierdispensers – gevuld kunnen worden met producten van veel verschillende leveranciers. Hierdoor kunnen facility managers snel reageren op tekorten, omdat ze niet gebonden zijn aan één leverancier. De slimme technologie in de dispensers zorgt voor een maximale productbeschikbaarheid, met sensoren in de dispensers die het vulniveau en het batterijniveau in realtime registreren. Als een dispenser bijna leeg is, ontvangt het personeel een melding op hun smartphone.

De klimaatneutrale toekomst van OPHARDT Hygiëne

Om het uitgangspunt – doorbreek de infectieketen – na te streven, zet OPHARDT Hygiene zich in voor het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen. Daarom werken ze onvermoeibaar aan het verbeteren van producten en diensten en aan het bereiken van meer met minder. Met producten als SanTRAL® Plus helpen wij een meer duurzame circulaire economie te creëren waar iedereen baat bij heeft.

SanTRAL® Plus brengt bekroond ontwerp naar openbare hygiëne | Ophardt Hygiene

Collecties

Santral Plus
Merk informatie

Over Ophardt Hygiene

Ophardt Hygiene GmbH is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hygiëne-oplossingen voor de medische sector, de... Meer lezen »