MerkenHEWI

HEWI x Lighthouse Hotel & Spa | Powered by Architonic

HEWI x Lighthouse Hotel & Spa | Powered by Architonic

Waarom u hotelkamers barrièrevrij moet plannen

Aantrekkelijk hotelontwerp gaat niet alleen over het creëren van een onmiskenbare feel-good sfeer. Het is belangrijk om een plek te creëren waar gasten zich thuis voelen. Maar daar hoort tegenwoordig ook steeds vaker het thema toegankelijkheid bij. In grotere huizen is het zelfs verplicht om ten minste één drempelvrije kamer aan te bieden. Barrièrevrij bouwen wordt dus ook in de hotelsector steeds belangrijker. Ontdek waarom toegankelijkheid een belangrijk onderdeel moet zijn van hotelconcepten voor de toekomst.

Mensen met lichamelijke beperkingen – zoals rolstoelgebruikers – zijn aangewezen op barrièrevrije hotels of rolstoeltoegankelijke hotels. Planners en architecten moeten niet alleen de hotelkamer barrièrevrij plannen, maar ook aandacht besteden aan de toegankelijkheid bij de planning van het hele hotelgebouw. Talloze trappen zonder lift, steile hellingen of parkeerplaatsen die niet naadloos aansluiten op het hotelgebouw worden anders al snel onoverkomelijke hindernissen. Kornelia Grundmann, eigenaar van gabana, het bureau voor toegankelijkheid, heeft in haar interview met HEWI al uitgelegd wat vooral belangrijk is in hotels. Maar er zijn ook wettelijke eisen waar hotels zich aan moeten houden.

Brochures bij deze video

Brochure

HEWI Hotel

HEWI Merkfoto
Merk informatie

Over HEWI

Innovatief door traditie: Al meer dan 90 jaar ontwikkelt HEWI producten die altijd gericht zijn op mensen en hun individuele behoeften. Onze maatschappij is aan het veranderen en daarmee ook de eisen die aan de architectuur en het productontwerp worden gesteld. HEWI gaat deze uitdagingen aan en ontwikkelt innovatieve oplossingen op het gebied van sanitair […]

Collecties bij deze video